HCØ Hus

I lørdags var der afslutningsfest for HCØ 69, som er et atelierfællesskab på H.C.Ørstedsvej 69. Huset skal rives ned, og der skal bygges et Kiwi-supermarked i stedet.

Brugerne lader ikke til at være sure, heller ikke ham der fandt huset for halvandet år siden, som bor der med sin søn. Det har hele tiden været aftalen, at vi skulle ud, sagde han til mig om natten til festen, her er ikke nogen bz-stemning.

Efter at gentrificeringen er blevet institutionaliseret, og huse, der skal rives ned bevidst udlejes til kunstnere for at forebygge en evt. besættelse, er der nok ikke så meget tilbage at protestere imod. I hvert fald ikke på den måde, som det foregik tidligere. Jeg ved det ikke. Det var ikke mit hus, ikke et jeg brugte. Men kuratorerne Lotte Løvholm og Maria Bordoff inviterede mig til at skrive en tekst til huset.
Nogle linjer fra teksten er blevet skrevet på facaden, det kan man læse mere om her:
http://contemporaryaddress.com/index.html

Derudover blev digtet trykt på papir og lagt i en kuvert, som billedkunstneren Marie Thams har lavet. Til festen i lørdags kunne man tage en kuvert med og sende til HCØ efter det er revet ned, eller man kan beholde den selv. Man kan vidst stadig komme forbi og se udstillingen, hvor de kunstnere, der har atelier i huset også har lavet værker.

Brevet og kuverten ser sådan her ud:

hcø kuvertdigt hcø

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s