marts er bedst er gratis

kære regnvejr og alle væsener i regnvejret.

Marts er bedst er mere eller mindre udsolgt fra forlaget. I den forstand at vi ikke laver flere eksemplarer, og at bibliotekerne har bestilt 37 eksemplarer, og så mange har vi ikke en gang tilbage.

Men nu vil jeg gerne minde om noget. Man kan printe udgivelsen gratis her.

http://ovbidat.blogspot.dk/p/fil-bibliotek.html

Man kan også printe fantastiske bøger af Cecilie Lind, Glenn Christian, Rasmus Halling Nielsen, samt alle OVBIDATs tidsskrifter.

Min bog er blevet beskrevet som en kunstnerbog. Og det er rigtigt, at OVBIDAT og jeg selv interesserer os for bogen som objekt. Dog primært som et objekt, der kan deles på forskellige måder.

Vi har ikke syet og malet 200 bøger for at tjene penge. Hvis vi ville det, skulle den ikke koste 100 kroner. Arbejdstiden er meget mere værd. Som Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen skriver i sin anmeldelse i Politiken:

“Der ligger helt sikkert en form for ønske om at gøre forholdet mellem forfatter og læser mere personligt i at lave bøgerne i hånden, som jo ret beset også er at tage produktionsmidlerne tilbage og gøre det litterære arbejde konkret som arbejde. Men også dét er blevet om ikke almindeligt, så i hvert fald mere overgrund, end det umiddelbart kan lyde (hvad en anmeldelse i en landsdækkende avis i sig selv vidner om).

Det oprigtigt overraskende derimod – og positivt overraskende – ved Løppenthins hæfte på OVBIDAT er, at det ikke udstråler taktil og lækker autenticitet, men noget langt mere amatøristisk, naivistisk, ligefrem barnligt. Med sin solgule karton, løse syning og billige vandfarvebemaling har ‘Marts er bedst’ som unikaværk kort sagt mere en aura af ’hjemmelavet’ end af den slags ’håndlavet’, en del andre småtryksproducenter arbejder med.”

Denne analyse er vi glade for. Vi har ikke noget ønske om taktil og lækker autenticitet. Vi har et ønske om, at læsere er bevidste om bogen som objekt, som noget der kan fremstilles. Jeg ser ikke mig selv som billedkunstner. Jeg føler mig ubehjælpsom i forhold til det visuelle. Jeg har frabedt mig at få nogen procenter af salget overhovedet. Alt går til OVBIDAT, og jeg køber mine egne bøger af OVBIDAT med rabat for at kunne forære dem væk til venner.

Jeg ville aldrig bede andre mennesker om at arbejde gratis. De arbejder jo hele tiden gratis for mig, det gør vi for hinanden, vi vasker op og laver mad og snakker og snakker osv osv. Arbejde er mange ting. Arbejde er ro, og i mange tilfælde uvurderligt. Jeg går stærkt ind for at arbejde lønnes, hvor det kan. Men det har det ikke kunnet blive her.

Dem som har hjulpet mig med den fysiske bogproduktion er: Ida Holmegaard, Nina Toudal Jessen, Nina Marie Poulsen, Frederikke Rahbek Juncker, Liv Sejrbo Lidegaard, Malte Tellerup, Rolf Sparre Johannson, Fanny Bruun, Rasmus Hovedskov, Andreas Løppenthin, Julie Ziska, Andreas Hjort Bundgaard, Emeli Bergman og Ditte Holm Bro.

(skriv til mig hvis jeg har glemt nogen!)

Derudover er der selvfølgelig alt muligt andet hjælp, jeg har fået. Kærlighed og tålmodighed, mest. Psykologhjælp, fra min psykolog. Det har kostet penge. Mine forældre har givet mig mange penge og meget tålmodighed. Alt for mange penge, sådan er de. Tak Mor og Far. Tak Anna Cecilie og Anna Pia, min lillesøster og min Mor 2. Tak Joachim og Andreas, mine brøde. Tak Just, min mors kæreste. Tak Rasmus, min kæreste. Tak Emeli, min BFF. Tak Nina, Ida og Laurits, mine bofæller, min familie i det daglige. Tak Benjamin Jensen, min helt nye ven, Solegerns første groupie, og meget mere. Tak Nicolai Elsberg, fordi du vil lave Solegern med mig og lære mig at synge. DET er uvurderligt. Tak Oliver Laumann for at ville være med i Solegern og at spille en amazing koncert på Aasen.Tak Jesper Sternberg og Asger Schnack for at støtte Solegern med al jeres entuisiasme. Tak Selma Rosenfeldt, for at invitere mig til Aasen og for at være min ven.

Jeg siger ikke tak for takkens skyld, egentlig. Jeg skriver tak for alt det arbejde og al den kærlighed, som bliver givet til mig.

Husk, at at alle jer der læser dette kan printe min bog (og andre bøger!) gratis. Send min bog til dine venner, eller print den ud og lav dit eget omslag:

Min bog er skrevet til mennesker som er ramt af bipolær lidelse, som jeg selv er ramt af, omend i mild grad. Min bog er skrevet til psykiatriske patienter i al almindelighed. Min bog er skrevet til ofre for kapitalismen (dvs os alle), denne latterlige økonomi som er struktureret som en bipolær psyke – højkonjunktur – lavjunktur, aldrig ligevægt, denne meget eksotiske ligevægt.

Rolf og jeg vil gerne lave en YouTube-video, der forklarer hvordan man syr sin egen bog. Det er på vej. Stay tuned – – –

2 thoughts on “marts er bedst er gratis

  1. Hej. Meget god digtsamling jeg har læst den hele. Og blog. Jeg har læst det meste af den også, ikke det hele, men det meste, hvilket er ret vildt for en som mig, som hurtigt keder sig. Eller ikke som sådan keder sig, men noget der minder lidt om. Men jeg har altså læst det meste af det hele. Meget godt. Jeg forstår mange ting, nok mest på min egen måde og ikke på din, men alligevel. Tak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s