sensommervise take 2

Nu er bladene begyndt at falde af, og solen skinner på dem som i en livsbekræftende film med Julia Roberts; hvilket minder mig om: Næste gang Thomas Vinterberg fortæller at han skammer sig over at være dansk til den internationale presse, så bukker jeg ham sammen på midten og bruger ham som kølle til at banke fascisterne med, fortæl mig ikke om skam, fascismen findes, fascismen findes i langt højere grad end abrikostræerne, og jeg begynder faktisk at græde når jeg skal sidde og se Daniel Carlsen fnise over at være på tv imens han fortæller Abdel Aziz Mahmoud at han skal rejse hjem til Palæstina; men Daniel Carlsen siger det jo også, at være dansk er ikke nødvendigvis det samme som at være god, Daniel er dansk og dømt for vold, Abdel er ikke dansk og journalist og demokrat, så enkelt er det, det her handler ikke om gode intentioner eller præstationer, det handler om hud og hår og blod og tid, mest af alt tid, i hvor mange generationer har DINE gener befundet sig her;

 

jeg læser Bruce Chatwin, han rejser rundt i Australien for at lære om territorieafgrænsningerne der, det fungerer ved hjælp af sange, hver forfader, f.eks. Firbens-forfaderen, har en sang og et territorium, og det her skal ikke handle om at de regnede den ud den gang i Australien; det var også samfund som var præget af vold og dødsstraf hvis man f.eks. sang den forkerte sang det forkerte sted; og tror I virkelig jeg er så dum, at jeg tror vi kan blive et eller andet naturfolk? Der findes fascister i Danmark som skal uddele noget der hedder asylspray her i weekenden, så kvinder kan beskytte sig selv mod voldelige flygtninge, det er Daniels forlovede Bettina der spiller hovedrollen i kampagnevideoen, det har jeg læst på Daniels facebook, Daniel er 26 år, ligesom Andreas og Ida, f.eks. , de er alle tre født i 1990, et fuldstændigt tilforladeligt årstal;

 

der er vokset et stillads op rundt om vores bygning, for vi skal have nyt tag, jeg er venner med én af stilladsarbejderne, vi hilser og han spørger om jeg har været ude og løbe og ja det har jeg, er det en god eller dårlig idé at spørge ham, hvad han stemmer på, hvad synes DU om dansk politik? Senere i dag skal jeg besøge Fanny og Karlo, en ny mor og en ny lille dreng, som er mine venner, jeg vil ikke tale mere om fascisme i dag, men for helvede, hvorfor sidder der allerede højreorienterede socialdemokrater klar ved tasterne for at advare mig mod at tage patent på humanismebegrebet? Det er mit spørgsmål, solen skinner og skinner, og vi lever og lever

One thought on “sensommervise take 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s