Titanic- A murder mystery opera

I den hede sommer 2016 fik jeg en bestillingsopgave om at skrive en libretto. Vidste ikke hvad det var, men det viste sig at være teksten til en opera. Sådan en (en opera) skulle komponist Matias Vestergård Hansen skrive som sit afgangsprojekt på Klassisk Kons. Han ønskede sig et Agatha Christie-lignende mysterium sat i starten af det 20. århundrede. Og så spurgte jeg om det kunne være på Titanic, og det kunne det godt. Og altså i 2016-heden med Brexit og amerikansk præsident-valgkampagne og indimellm udgivelsen af min bog Marts er bedst om foråret og min bog Panser om efteråret sad jeg så med Titanic og lollede over alle de berømtheder, jeg kunne sende med på skibet, herunder Anna Akhmatova, der i øvrigt kun taler i ægte Anna Akhmatova-digte, Virginia Woolf, der måske egentlig fremstår lidt borgerlig i sammenligning (sorry!!), den daværende amerikanske præsident Taft og frue, familien fra Downton Abbey, Edgar Allan Poes spøgelse (han var allerede død i 1912), og kastratsangeren Domenico Mustafa (som det selvfølgelig var Matias der kendte og fik sendt med), og så en opdagelserejsende, en præst, en bedemand, og en kæk ung mand ved navn Leo, hmmm, ok, men min pointe er::: At denne opera blev opført to gange i januar 2019, jeg var dum nok til at være rejst udenlands men NU findes en optagelse på platformen youtube, og der kan man se hele forestillingen, det er med undertekster, det gjorde jeg i går. Den er instrueret af Natascha Metherell, der også har stået for scenografien, som jeg er meget forelsket i, fra nu af vil jeg altid tænke på havets bølger som opslåede paraplyer. Og al musikken er altså skrevet af Matias og librettoen af mig med altafgørende indspark, ideer og rettelser fra Matias (jeg ville for eksempel aldrig have kunnet finde på alle de middagsretter). Skuespillerne er alle sammen elever på Det Kongelige Danske Musik Konservatorium, hvor det hele i øvrigt blev opført.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s